Nyttårsønsker 2019

Også i år har jeg droppet «forsetter» til fordel for «ønsker». Mest av alt fordi jeg har lettere for å holde fast ved ønsker enn forsetter, men også mye fordi ordet rett og slett virker litt hyggeligere – synes jeg, altså. Du har selvfølgelig lov å være uenig med meg.
Det sto åtte ønsker på listen min for i fjor, og det er ikke imponerende å se tilbake på året som har gått når jeg har den listen i tankene. Innsatsen har generelt vært ganske laber fra min side, og jeg skal ikke skyve under en stol at jeg kunne jobbet hardere for å nå hvertfall noen av målene mine.
Dersom du er interessert kan du lese hele listen ved å klikke her, siden jeg ikke kommer til å gjenta den her. Vi holder oss til å konstatere at jeg ikke har greid å fullføre mer enn ett av ønskene mine i løpet av 2018, før vi går videre til triveligere lesning; ønskene for 2019.

Denne gangen er det en del punkter på listen min, rett og slett fordi jeg har valgt å ta med meg enkelte av ønskene fra i fjor, inn i det nye året.
Dermed sitter jeg altså her i dag med 10 ønsker på listen min, og de er;

 1. Begynne med yoga og/eller pilates.
  Denne sto på listen min i fjor også, men jeg kom aldri ordentlig i gang. Forhåpentligvis vil det gå noe bedre for meg i år.
 2. Ordne hobbyrom og bibliotek.
  Åh, som jeg gleder meg til dette! En av fordelene med å flytte fra den lille bygda jeg har bodd i så lenge er nettopp å endelig oppfylle drømmen om bibliotek. Et hobbyrom er mer som en bonus å regne, men det må med allikevel.
 3. Ta førerkort.
  Fordi man må ha det når man pusher 30, og bor på landet.
 4. Ta kurs i kompostering.
  Det sorteres nemlig ikke matavfall der vi flytter, og det håndterer ikke jeg.
 5. Skaffe høns.
  Også en sånn typisk «langt ute på landet»-greie der altså.
 6. Skrive ferdig en av bøkene jeg har begynt på.
  Nettopp dette, med varierende ordlyd, har altså stått på listen min i mer enn 10 år. Allikevel sitter jeg nå fortsatt her omgitt av påbegynte prosjekter, og prestasjonsangst.
 7. Starte en podcast og/eller prøve meg på spoken word.
  Et enkelt søk på YouTube vil fortelle deg alt du trenger å vite om spoken word – jeg lover, det er så verdt å søke på en sen kveld midt i uka!
 8. Få på plass en fast morgen- og kveldsrutine.
 9. Lese minimum 50 bøker
  (og kanskje vurdere en bokblogg..?)
 10. Få på plass en kjøttfri dag i uka.
  Strengt talt har jeg den allerede inne, selv om det ikke er et bevisst valg – ofte bunner det ut i at jeg ikke spiser på en dag eller to (jeg jobber med saken, dere kan fortsette å puste), eller at jeg ikke orker å lage middag. Dermed blir det brødskiver med Søst eller Jarlsberg. Eller hva som helst annet jeg kan kline på en brødskive og konsumere på omtrentlig 10 minutter til sammen.

Jeg kommer selvsagt også til å fokusere på andre ting i løpet av året – blant annet blir det litt sånn «helsens år» i 2019. Blant annet håper jeg å få kontroll på den enorme mangelen min på D-vitamin, sjekke synet igjen for første gang på omtrent 6 år, følge opp celleforandringer hos gynekologen, gjennomføre en operasjon på gynekologisk avdeling – og forhåpentligvis også bli ferdig med tannbehandlingen.
Dog er det punktene over som har blitt fokuspunktet mitt på papiret for i år, og jeg har håp om bedre resultater når 2020 banker på hos oss.

Hva er dine ønsker (eller forsetter) for 2019?
Hvordan greide du deg med ønskene (eller forsettene) du satte for i fjor?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s