Lompepizza med skinke

Flere enn meg som er glad i pizza?
Flere enn meg som heller bestiller enn å lage – fordi det er så tungvint og tar så lang tid?
Dersom det er flere av oss, så er dette innlegget for dere!

20180721_000852

Lompepizza med skinke tar deg omtrent 20 minutter (med steking), og smaker faktisk overraskende tett på «vanlig» pizza.
Jeg fant egentlig oppskriften på denne på internett for en stund siden, men jeg husker ikke lenger hvor – og jeg har modifisert min såpass mye at den egentlig ikke er relevant lenger heller. Søk på lompepizza på Google hvis interessert.

Det du trenger for å lage tre stykker er;
3 speltlomper
Tre teskjeer tomatpuré
Hvitløkspulver, paprikapulver, salt og pepper
Oregano (timian og basilikum om du liker det)
8 skiver påleggskinke
Omtrent 400 g ost
En halv rødløk

Begynn med å dele rødløk i halve skiver, rasp ost og skjær skinken i terninger.
Sett ovnen på 200 grader (over- og undervarme).
Legg lompene på et stekebrett med bakepapir, smør en liten teskje tomatpure over hver lompe og krydre med hvitløkspulver, paprikapulver, salt og pepper. Strø over skinkebiter, løk og grøntkrydder før du avslutter med osten.
Sett brettet inn i ovnen i cirka 10-15 minutter – kantene skal bli lett gyldne i fargen, men bunnen vil fortsette å være ganske myk. La stå et minutt før servering.

Server gjerne lompepizzaen brettet i to, med salat og dressing.

IMG_20180721_005847_969

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s