Sjokokuler

Det er en liten evighet siden forrige innlegg fra kjøkkenet – det var vel veien til grove frøknekkebrød, var det ikke det?
Uansett – det er dags igjen, og denne gangen er det en personlig favoritt med høy listeplassering som står for tur; sjokokuler med strø. Dette er så enkelt, det går så fort, det er så billig – og det er så godt!

20180613_145000

Det du trenger for å lage en hel haug med sjokoboller er;
8 dl. havregryn
4 ss. kakao
En klype salt
100 g. smør
1 boks søtet kondensert melk
Ulike former for «strø» til pynt

Det du gjør er omtrent like enkelt som det er å spise dem;
Bland sammen havregryn, kakao og salt i en bolle. Smelt smør i en kjele. Ta kjelen av plata når smøret er smeltet, tilsett boksen med søtet kondensert melk og rør sammen til du har en hvit, klissete konsistens.
Hell innholdet over havreblandingen i bollen og rør godt sammen.
Sett bollen kjølig i noen minutter så blandingen får en litt hardere konsistens før du begynner å rulle blandingen til små kuler.
Når du har rullet ut så mange sjokokuler du vil ha fyller du strø i små boller eller lignende og dypper sjokokulene i strøet.
La sjokokulene stå i kjøleskap et kvarter før servering.


TIPS og TRIKS:

  • Jeg bruker søtet kondensert melk i disse – du finner det på de fleste matbutikker, i samme hylle som vikingmelk. Det er denne som bidrar til den klissete konsistensen du trenger på sjokokulene for at strøet skal feste ordentlig.
  • Smøret kan smeltes sammen med den kondenserte melken, men personlig synes jeg dem blir best når jeg rører melken inn i smeltet smør.
  • Det er lettere å rulle kuler av blandingen om du bruker to skjeer (selv bruker jeg en måleskje og en teskje).
  • Mengden salt vil komme an på hvor glad du er i det – selv bruker jeg omtrent en teskje tenker jeg.
  • Jeg anbefaler bringebærstrø (husker du barndommens soft-is – det er sånn bringebærstrø jeg mener) eller frysetørket bringebær nå på sommeren. Det er supergodt med det litt syrlige preget i kombinasjon med sjokolade i varmen.
    Du kan også bruke kokos (som jeg har gjort på noen her). Kokos kan farges med konditorfarge før du ruller dem.
    Eventuelt kan du bruke vanlig kakestrø fra butikken, tørket frukt skåret i små biter, sjokolade – eller du kan dyppe dem i melis.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s