Fra melk til havre

Sjokolademelk har alltid vært en av mine store svakheter, og jeg har nok konsumert noen liter gjennom årene (hva blir ca 1,5 liter ganger to hver eneste uke i året, i cirka 10 år?).
I sommer oppdaget jeg Oatly sin sjokoladedrikk, og jeg har faktisk ikke kjøpt en eneste pakke sjokolademelk siden. Jeg har kjøpt sjokolademelk, men ikke til meg – så det blir altså en sannhet med modifikasjoner.
Årsaken til at Oatly har tatt plassen til Litago i kjøleskapet er veldig enkel; den smaker rett og slett bedre, noe som er den eneste måten noen kan få meg til å bytte ut noe jeg allerede er vant til med noe annet. Samtidig holder den også bedre etter åpning enn vanlig sjokolademelk, og personlig har jeg aldri måttet kaste en pakke på under en uke.

20171008_184634

Som jeg har nevnt en gang tidligere har jeg aldri ønsket meg et samfunn totalt ribbet for både kjøtt og meieriprodukter – men jeg er både klar over, og enig i at kjøttkonsumet er for høyt. Vi bør absolutt spise mer plantebasert mat, både for egen og naturens skyld. Og ved å lage en sjokoladedrikk basert på havre har Oatly nettopp fått meg til å kutte ut ett av alle meieriproduktene jeg er glad i.

Alle Oatly-produktene lages av svensk havre, også sjokoladedrikken. Den største fordelen med det, i mine øyne, er at mange av pesticidene som brukes i Europa og Asia er forbudt i Sverige – bedre for naturen, og bedre for meg!
Dersom du klikker deg inn her kan du lese mer om sjokoladedrikken til Oatly (blant annet kan du sjekke hvor alle råvarene kommer fra – og det fortjener applaus, altså!).

Kakaoen i sjokoladedrikken er UTZ-sertifisert, noe som betyr at du er sikret at den dyrkes på et bærekraftig vis, at bøndene og familiene deres har rettferdig lønn for jobben de gjør og gode arbeidsvilkår.
Sjokoladedrikken inneholder hverken nøtter, melk eller soya og er også tilsatt ekstra vitaminer (riboflavin, vitamin D og B12). Det gjør at jeg som mangler D-vitamin i store mengder nå drikker sjokoladedrikk hele dagen med mer enn god samvittighet. Og det kan du også gjøre, til og med om vitaminnivået ditt er helt fint.

Har du smakt Oatly?
Hva synes du i så fall?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s